“Verdedigende Leclerc ging misschien wel over de limiet”

Mercedes-teambaas Toto Wolff vindt dat Charles Leclerc misschien wel over de limiet ging bij het verdedigen van zijn positie en dat Lewis Hamilton er alles moest aan doen om een crash te vermijden.


Lewis Hamilton moest twee keer aan de noodrem trekken om een crash met Leclerc te vermijden, een keer bij de tweede chicane en een andere keer toen hij in Curva Grande van het gas moest.

Hoewel Leclerc voor zijn eerste actie een zwart-witte vlag had gekregen vindt Toto Wolff dat een zwaardere straf ook niet misplaatst zou geweest zijn.

“De stewards bevinden zich in een zeer moeilijke situatie, om de juiste beslissingen te nemen, die niet altijd even duidelijk zijn,” zei Wolff na de race.

“Ik weet dat je wat meer pittige dingen wilt en ik heb net tegen Martin Brundle gezegd dat ik genoeg van mijn eigen problemen heb om op te lossen. Ik wil niet dat Michael Masi’s problemen daarbovenop komen.

“Het racen was erg moeilijk, misschien wel over de limiet – en Lewis heeft er volgens mij toe bijgedragen dat het niet tot een incident is gekomen.”

“Maar wat doe je uiteindelijk? Je geeft een leidende Ferrari in Monza een straf van vijf seconden? Geen sprake van…..want dan hebben we een politie-escorte nodig om hier weg te komen.”

Hamilton was verbaasd dat Leclerc er vanaf kwam met een waarschuwing en hij vindt dat de maatstaf voor de straffen veranderd is.

Dat is racen, denk ik. Ik moest een paar keer voorkomen dat ik met hem in botsing kwam. Maar dat is hoe het racen vandaag de dag is. We hebben voortdurend gevraagd om consistentie.”

“Er was een regel ingevoerd die vandaag niet werd nageleefd. Ze gaven er een ander gevolg aan, ik weet niet echt waarom dat het geval was. Misschien waren de stewards met de wind gedraaid.”

Volgens Toto Wolff heeft het terug invoeren van de zwart-witte vlag als effect op sommige rijders dat ze denken dat ze steeds een waarschuwing krijgen eer er een bestraffing komt.

“Er zullen meer en meer auto’s met elkaar in aanraking komen, het zal meer en meer gangbaar worden. Ik denk dat het zo verder gaat tot het weer tot een botsing komt en dan trekken we ons weer terug. Dit is de modus operandi. Tot die tijd laten we ze racen,” besluit Wolff.


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022