Verlaat Mercedes de zeven teams die protesteren tegen vertrouwelijke Ferrari-schikking?

Het ziet er hoe langer hoe meer naar uit dat Mercedes de schikking tussen Ferrari en de FIA over de 2019-motor wil laten rusten.


Naar aanleiding van de vertrouwelijke schikking tussen Ferrari en de FIA over de 2019-motor van Ferrari verenigden zich zeven teams. Al de teams die niet met een Ferrari-motor rijde wensten duidelijkheid van de FIA over de overeenkomst.

Volgens diverse berichten hadden de zeven teams een persconferentie voorbereid voor tijdens het raceweekend in Australië maar door het coronavirus en het afgelasten van de race is het nooit zover gekomen.

Ondertussen lijkt Mercedes haar kar te keren en lijkt het de zaak rondom de 2019-motor van Ferrari te willen laten rusten. Mercedes is op haar hoede voor de schade die de zaak zowel aan de F1 alsook aan Daimler zelf zou kunnen toerichten.

De ommekeer in de positie van Mercedes zou er gekomen zijn na een gesprek tussen Ferrari-president ennJohn Elkann Ola Källenius van Daimler. Indien Mercedes daadwerkelijk niet langer wil protesteren tegen de zaak dan zullen de klantenteams Racing point en Williams waarschijnlijk ook volgen.

Dat zou er dan weer voor zorgen dat Red Bull, AlphaTauri, Renault en McLaren alleen nog zouden staan in hun protest tegenover de controversiële vertrouwelijke Ferrari-schikking.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print