Verlengen we binnenkort de kwalificatie wanneer er een gele vlag is?

Charlie Whiting van de FIA legt een opmerkelijk voorstel op tafel: de kwalificatie verlengen wanneer er een gele vlag wordt getoond.
image
Tijdens de kwalificatie voor de GP van Monaco verremde Nico Rosberg zich, zich de nooduitgang op, en de Duitser zorgde zo voor een gele vlag. Resultaat was dat de rijders die bezig waren aan een snelle ronde deze moesten afbreken en dat er geen tijden meer verbeterd werden.

Vooral in Monaco zorgt een incident steeds voor heel wat problemen, maar ook op de andere circuits zijn gele vlaggen vaak problematisch voor rijders die bezig zijn aan een snelle ronde. Charlie Whiting van de FIA stelt nu voor om de kwalificatie eventueel te verlengen wanneer er een gele vlag is.

“Waarom verlengen we de kwalificatie niet met één minuut wanneer er in de laatste drie minuten van de kwalificatie een gele vlag getoond wordt?,” zei Charlie Whiting tegenover Auto, Motor und Sport. “We geven zo de rijders die door de gele vlag getroffen worden een kans om alsnog een snelle ronde af te leggen. Wie eventueel bewust een fout zou willen begaan zal dat dan ook niet meer doen.”

Waarmee Whiting duidelijk verwijst naar de gebeurtenissen van afgelopen zaterdag in Monaco.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}