Verliest de Nürburgring haar Grote Prijs?

Er is twijfel onstaan over het voortbestaan van de Grote Prijs Formule 1 op het Duitse Nürburgring circuit. Reden voor de schrapping is de vete tussen de Duitse autosportbond ADAC en FIA president Max Mosley.

Mosley raakte enkele maanden geleden verwikkeld in een prostitutieschandaal. Nadat hij het vertrouwen kreeg van de FIA-senaat besloot de Duitse ADAC om haar samenwerking met de FIA stop te zetten. Dat kan haar nu dus zuur opbreken.

In Duitsland zijn er immers twee autosportbonden. De ADAC die eigenaar is van het Nürburgring circuit  en de Automobil von Deutschland, dat eigenaar is van dat andere Duitse circuit, Hockenheim. Op dit moment is er een wisselwerking tussen beide circuits in. Vorig seizoen werd er geraced op de Nürburgring en dit seizoen in Hockenheim.

Volgens autosport.com zal de FIA binnenkort in Parijs vergaderen over de situatie in Duitsland. De Internationale Automobiel Federatie zou de Automobil von Deutschland willen erkennen als officiële vertegenwoordiger van de Duitse autosport wat tot gevolg zou kunnen hebben dat de race op de Nürburgring van de kalender verdwijnt.

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer