“Verrassend hoe Red Bull en Ferrari de nieuwe regels uitgebuit hebben”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

James Key, de technisch directeur bij McLaren, laat weten verrast te zijn hoe Red Bull en Ferrari van de nieuwe regels gebruik hebben kunnen maken om een voorsprong op de concurrentie te nemen.

Red Bull en Ferrari hebben inderdaad een redelijke voorsprong op de concurrentie, al laat de wk-stand dat wat Ferrari betreft misschien niet zo heel hard uitschijnen. Algemeen werd verwacht dat de nieuwe regels en nieuwe wagens alles door elkaar zouden schudden en veel dichter bij elkaar zou brengen.

“Ik ben wat verrast door hoe twee teams erin geslaagd zijn om in vergelijking met al de andere teams dat extra beetje performance te vinden,” vertelt Key in een interview op de website van McLaren.

“Begin dit seizoen zat alles dichter op elkaar maar nu begint alles wat uit elkaar te gaan. Ik moet zeggen dat Ferrari en Red Bull uitstekend werk verricht hebben om de nieuwe regels te benutten.”

Volgens Key komt dat voor een groot stuk door de historische faciliteiten, kennis en kunde, die sommige teams historisch hebben vergaard.

“Het toont dat je als groot team met een uitgebreide infrastructuur en veel kennis en een goede methodologie die doorheen de jaren uitgebouwd zijn, dat je dan zelfs binnen het budgetplafond tot betere resultaten komt.”

“Je krijgt op het vlak van het budget een speelveld dat meer gelijk is, maar op het vlak van waar we vandaan komen is dat niet het geval, het geeft ons een mooi referentiepunt om na te streven.”