“Verschil in punten tussen Alonso en Ocon is geen reflectie van zijn prestaties”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

In zijn rijkgevulde carrière heeft Fernando Alonso het nog maar zelden moeten dulden dat een teamgenoot meer punten scoort dan hemzelf. 

Het seizoen is nog maar halfweg maar op dit moment telt Fernando Alonso in de tussenstand voor het wereldkampioenschap zeventien punten minder dan zijn teamgenoot Esteban Ocon. Het is de tweevoudige wereldkampioen nog maar zelden overkomen dat hij de duimen moest leggen voor zijn teamgenoot. 

In 2007 had hij evenveel punten als Lewis Hamilton bij McLaren maar hij moest de Brit laten voorgaan omdat die meer tweede plaatsen gescoord had. Enkel Jenson Button wist meer punten te behalen in 2015 met de McLaren MP4/30, een bolide waarmee maar weinig eer te behalen viel.

Misschien slaagt Esteban Ocon er dit jaar wel in om Alonso te verslaan maar of dat dan aan het tanende talent van de Spanjaard in de herfst van zijn carrière zal liggen is dan maar de vraag. Tot dusver zijn de Alpine-rijders al een paar keer het slachtoffer geworden van betrouwbaarheidsproblemen en bij Alonso kwamen ze op een bijzonder slecht moment.

Alonso is altijd een rijder geweest die op zondag het sterkste voor de dag komt maar zeggen dat hij het dit jaar al liet liggen tijdens de kwalificaties zou niet juist zijn, dat bewijst het feit dat hij dit seizoen tijdens de kwalificaties acht keer de snelste was van de Alpine-rijders.

Tijdens de races komt hij ook nog competitief voor de dag, herinner u het duel met Ocon in Saoedi-Arabië waarin hij uiteindelijk aan het kortste eind trok door technische problemen. We kunnen echter niet om het feit heen Ocon zijn Alpine zes keer aan de finish kreeg dit seizoen en Alonso slechts vier keer. 

Het blijft een dubbeltje op zijn kant want Ocon presteert goed in de andere Alpine en stellen dat beste dagen van Alonso achter zich liggen omdat hij momenteel minder punten telt dan zijn teamgenoot is ook een brug te ver. 

Afwachten tot het einde van het seizoen lijkt in dit geval dus de boodschap…   

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen