Verstappen blikt vooruit naar Brazilië: “De kwalificatie wordt zeer belangrijk”

Max Verstappen kijkt er naar uit om in Brazilië te gaan racen. De Nederlander houdt van de enthousiaste Braziliaanse fans en ook het circuit van Interlagos zorgt altijd wel voor iets speciaal.


“Interlagos is een kort maar goed circuit wat erg leuk is om op te rijden,” zo valt te lezen op Verstappen zijn officiële website.

“Het bevat een mooie combinatie van bochten en gaat tegen de klok in, waardoor het wat zwaarder is voor je nek.”

Naast de uitdaging om ’tegen de klok’ te rijden is het ook een enorme uitdaging om in te halen op het Braziliaanse circuit. De kwalificatie op het circuit van Interlagos wordt dan ook erg belangrijk om tijdens de race een goed resultaat neer te zetten.

“De kwalificatie is hier best belangrijk, omdat inhalen niet zo makkelijk is. Daarnaast is de baan ook best zwaar voor de banden, dus je moet goed op de banden letten tijdens de race.”

Tot slot kunnen ook de weersomstandigheden, Interlagos is omgeven door water waardoor de weersomstandigheden snel kunnen veranderen, een cruciale rol spelen.

“Zoals we zagen in 2016 kan ook het weer een grote rol van betekenis spelen. Tenslotte zijn er in Brazilië veel gepassioneerde Formule 1-fans. Dat is altijd mooi om te zien en zorgt voor een geweldige sfeer,” besloot Verstappen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022