Verstappen derde in kampioenschap: “Het was een positief seizoen”

Max Verstappen finishte de GP van Abu Dhabi als tweede en eindigt zo als derde in het kampioenschap. De Nederlander blikt dan ook met een tevreden gevoel terug op het voorbije F1-seizoen.


2019 zou oorspronkelijk een overgangsjaar worden voor Red Bull, een seizoen waarin het nog niet verwachtte om helemaal vooraan mee te doen voor de titel en dat is het ook geworden.

Dankzij verschillende overwinningen en de derde plaats bij de rijders voor Verstappen kan er echter over een succesvol seizoen gesproken worden. Ook Max Verstappen is tevreden, vooral omdat hij na zijn tweede plaats in Abu Dhabi als derde eindigt in het kampioenschap.

“We zaten op een andere strategie dan Ferrari,” blikt Verstappen volgens zijn officiële website terug op de race.

“Zij gingen vrij vroeg naar binnen, terwijl wij lang doorreden. Leclerc ging in de eerste ronde aan me voorbij, maar daarna was de snelheid eigenlijk best prima. Mercedes en Hamilton waren vandaag te snel, maar terugkijkend was het een positief seizoen. Het is dan ook mooi om het kampioenschap op een derde plek af te sluiten.”

Ondanks verschillende technische problemen slaagde Verstappen er dus redelijk probleemloos in om zijn tweede plaats op het podium veilig te stellen.

“Er waren wat kleine dingetjes, maar dat had wat betreft onze positie geen verschil gemaakt,” aldus Verstappen, die nu vooral van een tijdje vrijaf wil genieten alvorens zich voor te bereiden op het nieuwe F1-seizoen van volgend jaar.

“We werken hard, maar het is goed om even vrij te zijn en de komende tijd met familie en vrienden door te brengen. Dan zijn de batterijen voor volgend jaar ook weer opgeladen, zodat we sterker terug kunnen komen in 2020,” besloot Verstappen.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen