Verstappen en Perez reageren op beschuldigingen: “Geen idee wie zo’n dingen schrijft!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De recente beschuldigingen aan het adres van Christian Horner hebben voor heel wat opschudding gezorgd. Niet alleen is de ‘case Horner’ op zich, ook zou het nieuws voor een ’tweestrijd’ binnen Red Bull gezorgd hebben. Max Verstappen en Sergio Perez reageerden tijdens de presentatie op die berichten.

“Het is altijd hetzelfde, dat kan ik jullie vertellen,” reageerde Verstappen op de berichten dat er een strijd onder teamleden zou plaatsvinden. “Ik weet niet wie zo’n dingen schrijft, Christian is zoals altijd.”

Verstappen werd ook gevraagd of de berichtgeving rond Christian Horner voor afleiding zorgt maar dat ontkende de drievoudig F1-kampioen.

“Ik persoonlijk ben zeer gefocust op mijn eigen prestaties en het feit dat ik klaar moet zijn voor het nieuw seizoen, dat ik fit moet zijn en klaar moet zijn om met de wagen te rijden. Ik bespreek dingen met de engineers, wat je wil dat er gebeurt.”

“Mijn leven draait bovendien niet alleen rond de Formule 1. Wanneer ik thuis ben dan geef ik er de voorkeur aan om naast mijn trainingsschema niet te veel aan de F1 te denken. Er zijn heel wat andere dingen waarmee ik ook bezig ben, zoals het virtuele waaraan ik werk. Ik heb thuis dan ook meer dan mijn bezigheid.”

Ook Sergio Perez beantwoordde dezelfde vraag en liet verstaan dat hij vooral wil dat het ganse Red Bull F1 team samen blijft en dat er snel geracet kan worden.

“Ik denk dat we gewoon willen gaan racen,” aldus Perez. “We zijn een raceteam en we willen dat het ganse team samen blijft omdat we succesvol zijn.”

“Het zou ideaal zijn om het ganse team samen te houden en gewoon te focussen op het racen. Er zijn daarbuiten duidelijk dingen gaande maar het belangrijkste is dat we als team samen blijven.”

“Het belangrijkste doel is ons eraan te herinneren dat we hier zijn om te racen, dat we ervan houden om samen te gaan racen.”

“We weten dat Christian een sleutelfiguur in onze organisatie is.”