Verstappen erg teleurgesteld: “We laten hier heel wat punten liggen”

Max Verstappen is enorm teleurgesteld dat hij moest opgeven tijdens de GP van Bahrein. De Nederlander startte goed maar kwam vervolgens in contact met Lewis Hamilton.


“Ik kwam goed de laatste bocht uit en kwam in de slipstream bij Lewis terecht, dus ik ging er voor,” zo valt te lezen op de officiële website van Verstappen. “Lewis wilde buitenom gaan en je geeft dan wat extra gas om ervoor te komen. Natuurlijk probeer je elkaar wat af te knijpen, maar er was plaats genoeg aan de linkerkant. Die wilde hij niet afgeven, waardoor hij tegen mijn achterwiel reed.”

Verstappen slaagde erin om met een lekke band alsnog de pits te bereiken. Daar kreeg de Nederlander een nieuw setje banden maar even later moest Verstappen toch nog opgeven.

“Door de zijwaartse tik sprong de auto omhoog en brak het differentieel af. Ik gaf al meteen aan dat er wat aan de hand was, want de auto slipte erg. Na mijn pitstop voelde het ook al niet goed aan en werd mij verteld dat ik de auto moest stoppen. Toen ik uitstapte, zag ik dat er een groot gat in de vloer zat. Ook al hadden we geen probleem met het differentieel gehad, zou het nog steeds erg moeilijk zijn geweest.”

Max Verstappen beseft dat er tijdens de GP van Bahrein heel wat meer had ingezeten, ook al moest hij van zo ver op de grid starten.

“Het is gewoon jammer. We hadden hier heel veel punten kunnen scoren, want ik denk dat de auto heel goed was,” besloot Verstappen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print