Verstappen excuseert zich bij Ricciardo voor aanrijding

Max Verstappen heeft zich volledig verantwoordelijk gesteld voor de aanrijding met zijn teamgenoot Daniel Ricciardo tijdens de eerste ronde van de GP van Hongarije. De Nederlander verwacht verder dat er geen einde komt aan de goede relatie die hij voor het incident had met Ricciardo.

Daniel Ricciardo werd aangereden door zijn teamgenoot bij Red Bull, Max Verstappen, bij het ingaan van de tweede bocht van de Hungaroring. Verstappen haalde immers de bocht niet, waardoor hij de zijkant van zijn teamgenoot raakte. De schade aan de wagen van Ricciardo resulteerde in een opgave voor de Australiër.

In het heetst van de strijd verklaarde Ricciardo dat het “amateuristische” rijgedrag van Verstappen het resultaat is van een “slechte verliezer” die niet graag gepasseerd wordt door teamgenoten. Verstappen kreeg tijdens de race ook een straf van 10 seconden.

“De start was vrij goed, maar in de eerste bocht werd ik naar de buitenkant geduwd”, zei Verstappen. “Ik verloor snelheid en ik streed met Ricciardo voor de positie in de tweede bocht. We gingen vrij diep de bocht in, maar ik blokkeerde de voorkant van mijn wagen. Vanaf dat moment was ik alleen maar een passagier. Ik probeerde natuurlijk om Daniel te ontwijken, maar dat was jammer genoeg niet mogelijk. Het is nooit mijn bedoeling om iemand te raken, maar zeker je teamgenoot niet. Zeker met de relatie die ik heb met Daniel, want die is zeer goed en we kunnen samen lachen.”

“Ik excuseer me tegenover Daniel en het team omdat we hier mooie punten hadden kunnen scoren. Ik zal persoonlijk nog met Daniel spreken om het probleem op te lossen.”

Red Bull had, ondanks een derde startrij, het vertrouwen te kunnen strijden voor het podium in Hongarije. Verstappen eindigde de race op 13 seconden van Sebastian Vettel, wat aantoont dat hij een goede positie zou gehad hebben zonder de tijdstraf. Ook Christian Horner is ervan overtuigd dat zijn team een goede race zou gereden hebben zonder het incident in de eerste ronde.

“We wisten dat inhalen erg moeilijk zou worden. Onze snelheid tijdens de race moest niet onder doen van zowel Ferrari als Mercedes. Na de tijdstraf zag je dat Max terug tot 10 seconden van de leider kon komen. Hij was de snelste op het circuit. Het is frustrerend om naar huis te gaan met tien punten, terwijl het heel wat meer moest zijn vandaag.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022