Verstappen: “Ferrari heeft een ‘turboknop’ gevonden”

Max Verstappen vertelde met een kwinkslag na de kwalificaties voor de GP van China dat het erop leek dat Ferrari een ‘turboknop’ gevonden had.


De Nederlander doelde daarmee op de zeer hoge topsnelheid die beide Ferrari’s lieten optekenen. Vettel en Raikkonen reden de Mercedessen op een halve seconde achterstand, het hoeft geen uitleg dat Toto Wolff en de zijnen met de handen in het haar zaten na die loeiharde uithaal van de Scuderia.

Wat verderop in het veld, op een vijfde plaats en zeven tienden van een seconde trager dan polesitter Vettel, vinden we een niet ontevreden Max Verstappen terug.

“Het is helemaal niet slecht in vergelijking met Ferrari en Mercedes, die twee waren gewoon te snel,” aldus Verstappen. “Op de een of andere manier hebben ze een turboknop gevonden want ze zijn echt heel snel en in de bochten zijn ze ook redelijk snel.”

“Ze hebben hun zaken echt goed voor mekaar dit weekend. Tijdens de race zouden we wat dichter bij elkaar moeten liggen wat betreft de topsnelheid, hopelijk helpt dat een beetje. We moeten positief blijven, er kan nog veel gebeuren.”

“Op het vlak van strategie zijn we nog niet zeker of we voor een een-stop of een twee-stop zullen gaan. We weten dat het anders zal zijn dan de andere jongens,” besluit Verstappen.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023