Verstappen finisht als achtste: “Dit was het maximaal haalbare”

Max Verstappen is na een moeilijke race als achtste geëindigd en daar is de Nederlander gezien het verloop van de race best tevreden mee.

Verstappen moest na een tegenvallende kwalificatie als negende aan de race beginnen, een groot verschil met teamgenoot Ricciardo die mee op de eerste startrij stond. Uiteindelijk wist Verstappen als achtste één plaats achter zijn teamgenoot te eindigen. Dat stemt Verstappen uiteraard tevreden, zeker gezien het moeilijke verloop van het raceweekend en de race.

“Het begin van de race was lastig, maar het einde was goed”, vertelt Max na de race tegen ‘Verstappen.nl’. “Op de super zachte en de zachte banden ging het niet zo lekker, maar op de medium banden vloog ik over de baan. Al na twee ronden merkte ik dat mijn banden begonnen te slijten, dus ik moest een vroege pitstop maken, want ik was twee à drie seconden te langzaam”

“Ik had niet verwacht dat ik nog achtste zou worden, dus dat stemt me tevreden. Op het einde liep ik ook nog enorm in op Ricciardo. Qua snelheid moet je jezelf toch vergelijken met je teamgenoot en dat zat vandaag wel goed. Je wil altijd verder vooraan eindigen, maar dat was vandaag niet mogelijk. Om na het lastige begin als achtste te eindigen is een mooi resultaat. We hebben er het maximale uitgehaald.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}