“Verstappen heeft een ongelooflijk overzicht tijdens de race”

Dr. Helmut Marko heeft in een interview met het Duitse ‘Auto Motor und Sport’ te kennen gegeven dat Red Bull tevreden mag zijn met de uitslag van de Grote Prijs van China, zeker met de resultaten van de kwalificaties in het achterhoofd.

Max Verstappen startte de GP van China van op de zestiende plaats op de startgrid en finishte uiteindelijk na een indrukwekkende race als derde op het podium.

“Ons geluk was dat de race gestart is onder natte omstandigheden,” vertelt de Oostenrijker. “We hadden liever een volledige regenrace gezien want dan zijn we sterker.”

Marko is onder de indruk van Max Verstappen: “Het is verbazingwekkend dat hij niet alleen het halve veld inhaalt in de eerste ronde maar dat hij ook nog alle auto’s telt die hij inhaalt. Max heeft een ongelooflijk overzicht tijdens de race. De strijd met Sebastian Vettel was er een met ongelijke wapens, de voorbanden van Max waren te ver heen.”

Verstappen en Ricciardo waren ook verwikkeld in duel met elkaar maar daar ziet Dr. Marko geen graten in: “We weten dat onze rijders verantwoordelijk genoeg zijn, daarom hebben we ze ook tot op het eind laten racen.”

Red Bull ging naar China met een paar aerodynamische updates en die bleken goed te werken: “Ze laten ons toe de auto wat fijner af te stellen, we hebben meer mogelijkheden nu.” De talentenscout zegt dat er echter nog werk aan de winkel is maar dat ze weten waar de problemen zich situeren: “We komen downforce te kort, dat heeft prioriteit. En natuurlijk mankeert het ook nog wat aan vermogen.”

Op de vraag hoe Red Bull al die problemen gaat oplossen antwoordt Marko kort en bondig: “De lichten van de fabriek in Milton Keynes gaan niet meer uit. Al zal het nog tot Barcelona duren eer we alles hebben opgelost.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print