Verstappen: “Hopelijk kan ik in Baku iets rechtzetten”

Max verstappen laat op zijn officiële website optekenen dat hij uitkijkt naar de GP van Azerbeidzjan maar hij beseft ook dat het circuit niet ideaal is voor zijn RB14.


Vorig jaar was de race in Baku er eentje om snel te vergeten voor Max Verstappen, na twaalf ronden zat zijn race erop. De Renault-krachtbron achterin zijn Red Bull hield er toen mee op.

“Vorig jaar had ik er een ongelukkig weekend,” aldus Verstappen. “Dat was spijtig want de auto voelde heel goed aan maar ik had veel problemen en dat betekende dat ik een podiumplaats misliep of misschien wel een overwinning. Ik hoop dat ik dat dit jaar kan rechtzetten.”

“Baku is een mooie plaats, ik kom er graag en ik race er graag. Hoewel het onze auto niet echt ligt is het een mooi circuit. Het rechte stuk is er heel lang en dat betekent dat we er kostbare tijd zullen verliezen. Vorig jaar hebben we onze problemen heel goed kunnen aanpakken en waren we competitief op zondag.”

“Het deel aan het kasteel levert mooie beelden op voor TV en het is ook heel leuk om er te rijden. Het is er echt wel smal dus je moet er precies insturen, er is geen ruimte voor fouten, zeker met de bredere auto’s die we nu hebben.”

Van de stad Baku heeft de jonge Nederlander naar eigen zeggen nog niet veel gezien maar daar wil hij dit jaar verandering in brengen.

“Ik ben er nog niet in geslaagd om de stad eens te verkennen. Ons hotel ligt vlak naast de paddock en dat is erg gemakkelijk maar het zorgt er ook voor dat je weinig van de stad ziet tijdens zo’n druk raceweekend. Ik heb gehoord dat de lokale keuken erg lekker is dus dit jaar ga ik mijn best doen en het zelf eens proeven,” besluit Verstappen.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023