Verstappen: “Ik ben het nieuwe ‘Vettel-project’ bij Red Bull”

Max Verstappen ziet zichzelf als het nieuwe project van Red Bull-talentscout Dr. Helmut Marko, zo laat hij weten aan het Duitse ‘Auto Bild’.


Vorig jaar maakten Max Verstappen en Red Bull bekend dat ze tot eind 2020 met elkaar verder gaan. Dat is langs beide kanten een blijk van vertrouwen en het lijkt erop dat ze bij Red Bull er alles willen aan doen om van de jonge Nederlander een kampioen te maken, iets waar Helmut Marko in het verleden met Vettel al in slaagde.

“Ik ben zijn nieuwe project,” aldus Verstappen over Helmut Marko. “Hij wil het Vettel-verhaal nog eens overdoen en terug wereldkampioen worden.

“Records zijn belangrijk voor Seb, dat weet ik. Zelf zou ik dat ook leuk vinden, maar het is niet echt noodzakelijk voor mij, zolang ik maar een keer wereldkampioen kan worden.”

Wereldkampioen kan je alleen maar worden als alle puzzelstukjes op de juiste plaats vallen. In het geval van Red Bull en Verstappen zou dat betekenen dat de Oostenrijkse formatie betrouwbaarheid en constante prestaties moet kunnen koppelen aan de snelheid en het talent van de jonge Nederlander.

“Ik wil een constanter seizoen en minder uitvalbeurten dan vorig jaar,” vertelt Verstappen aan de Nederlandse betaalzender ‘Ziggo’. “Het zou mooi zijn moest ik nog eens kunnen winnen en voor de eerste keer een pole behalen.”

Verstappen beseft ook dat hij aan zichzelf moet werken en dat zijn jeugdige onstuimigheid misschien niet altijd wenselijk is in een titelgevecht.

“In een gevecht om de titel zou ik minder risico’s nemen omdat een tweede plaats je korter bij je doel brengt dan een opgave, dat vergt gewoon een andere aanpak. Vorig jaar wou ik koste wat kost winnen omdat ik toch niets te verliezen had maar ik geloof wel dat ik exact weet wat ik moet doen om wereldkampioen te worden,” besluit Verstappen.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023