Verstappen: “Ik had niet verwacht zo snel te zijn!”

Voor Max Verstappen en Toro Rosso zorgde de kwalificatie voor de GP van Spanje voor een droomresultaat.

Carlos Sainz en Max Verstappen kwalificeerden zich immers als vijfde en zesde voor de GP van Spanje. Toro Rosso kon opnieuw grote broer Red Bull verslaan en uiteraard betekenen beide startposities een uitstekende uitgangspositie voor een puntenfinish tijdens de race.

“Voor het team is het echt heel goed om vijfde en zesde te staan, dus ik ben heel tevreden”, zei Max Verstappen na afloop van de kwalificatie tegenover zijn officiële website. “”Het eerste deel van de kwalificatie was lastig. Ik had last van blokkerende wielen voor. De balans was niet top, zoals in de laatste training, dus het kwam er nog niet helemaal uit. We hebben daarna wat kleine veranderingen gedaan aan de voorkant van de auto en in het tweede deel ging vervolgens heel goed. Uiteindelijk staan we voor Red Bull, dat hadden we niet verwacht, dus ik denk dat we een super job gedaan hebben.”

Max Verstappen werd dan wel geklopt door zijn Spaanse teamgenoot, tot grote vreugde van het thuispubliek, de Nederlander is uitermate tevreden met zijn zesde tijd. Een zesde plaats op de startgrid biedt immers uitzicht op punten.

“We moeten proberen een goede start te maken en proberen die posities vast te houden. Ik denk dat dat wel mogelijk is. Raikkonen en Massa zullen wel snel zijn in de race, dus daar moeten we voor uitkijken. Maar daarna zijn wij wel het snelste team!”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen