Verstappen: “Ik kan niet wachten om in Spanje voor Red Bull te rijden”

Max Verstappen is naar eigen zeggen helemaal klaar voor zijn racedebuut bij Red Bull Racing.

Vorige week kondigde Red Bull enigszins verrassend de overstap van Max Verstappen aan. De Nederlander maakte de overstap van zusterteam Toro Rosso naar grote broer Red Bull Racing, terwijl Daniil Kvyat de omgekeerde beweging maakte.

Na iets meer dan een seizoen in de Formule 1 mag Verstappen komend weekend dus vroeger dan verwacht voor Red Bull Racing debuteren. De Nederlander kan alvast niet wachten tot zondag, wanneer hij zijn eerste race met de Red Bull RB12 mag rijden.

“Ik ben zeer blij met de kans om voor Red Bull Racing te rijden en ik kan niet wachten om in Barcelona in de wagen te stappen”, blikt de 18-jarige Verstappen vooruit naar de GP van Spanje. “In de aanloop naar de race heb ik nog veel werk te doen, er moet onder meer veel data bestudeerd worden. Gelukkig ken ik het circuit erg goed, aangezien we er al vaak gereden hebben.”

“Het rechte stuk is best lang, je hebt dus een goede topsnelheid nodig. Bocht 3 en 9 vind ik de mooiste delen van het circuit, dat zijn immers hogesnelheidsbochten. De laatste sector vind ik ook interessant, omdat die erg technisch en zwaar voor de banden is.”

“Ook het publiek kan je hier niet ontgaan, met zo veel Spaanse fans die supporteren en genieten van het racen”, besluit Verstappen
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}