Verstappen: “Jammer genoeg net naast het podium”

Max Verstappen reed in Canada een sterke race maar moest uiteindelijk tevreden zijn met een plaatsje net naast het podium.

Verstappen leek lange tijd op weg naar een eventuele podiumplaats maar uiteindelijk kon Bottas met de laatste podiumplaats aan de haal gaan. Wel kon de Nederlander Nico Rosberg achter zich houden, die tijdens een ultieme inhaalpoging op Verstappen spinde.

“Het was een goede race, het was jammer dat we niet op het podium konden eindigen maar we hebben eruit gehaald wat erin zat”, zei Max Verstappen tegenover ‘Verstappen.nl’. “Het zag er in het begin goed uit, maar al snel kregen we door dat we teveel slijtage op de banden hadden. Daardoor moesten we een keer extra binnenkomen, waar we eigenlijk de race tot het einde wilden uitrijden. We hadden alleen nog maar ultra zachte banden, dus we hadden niet veel keus. Daarna hebben we geprobeerd om er het beste van te maken en dat is zeker gelukt.”

Tijdens het gevecht met Nico Rosberg was Verstappen erg vastberaden, wat er uiteindelijk voor zorgde dat hij voor de Duitser kon blijven.

“Ik wilde dit niet meer opgeven, dus ik heb ervoor gevochten. Rosberg was een stuk sneller, maar uiteindelijk is het gelukt om hem achter me te houden. Die laatste ronde was erg spectaculair, het was waarschijnlijk wel één van mijn moeilijkste ooit. Het voelde goed. Mijn banden waren al wel heel erg versleten, maar gelukkig kon ik blijven verdedigen. Ik heb dit vroeger in het karten al veel geoefend tegen mijn vader en tegen vrienden, en nu kon ik het in een Formule 1-race toepassen!”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}