Verstappen kwalificeert zich als derde: “Ik ben enorm blij”

Max Verstappen reed een uitstekende kwalificatie en slaagde zich als derde te kwalificeren voor de GP van Groot-Brittannië.

Voor het eerst dit seizoen moest Daniel Ricciardo tijdens de kwalificatie in Verstappen zijn meerdere erkennen. Beide Red Bull-piloten starten morgen van op de tweede startrij, vlak achter het Mercedes-duo Hamilton en Rosberg.

Uiteraard was Max Verstappen na afloop van de kwalificatie erg tevreden. Voor de eerste keer tijdens de kwalificatie je teamgenoot verslaan en dat dan ook nog eens met een derde tijd, je zou voor minder tevreden zijn.

“Vandaag was een erg goede kwalificatie en ik ben heel blij met de derde plaats”, vertelt Verstappen tijdens de persconferentie. “In de laatste twee kwalificaties heb ik wat pech gehad, maar de snelheid in de race was altijd goed, dus ik maakte me niet veel zorgen. Dit keer zat alles mee. We hebben het weekend goed opgebouwd. De auto presteert het hele weekend al prima en we hebben het fantastisch afgemaakt in de kwalificatie, dus daar zijn we heel tevreden mee. We waren erg sterk vergeleken met onze concurrenten achter ons. De Mecedessen voor ons leken wel een extra turbo te hebben. Daarom was de derde plek nu absoluut het maximaal haalbare. In de lange runs ziet het er goed uit voor ons dus ik kijk uit naar morgen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}