Verstappen moet tijdens GP van Spanje met de banden van Kvyat rijden

Max Verstappen zal na zijn overstap naar Red Bull Racing in Spanje met de banden van Daniil Kvyat rijden.

Sinds dit seizoen stelt Pirelli voor ieder raceweekend drie verschillende bandencompounds ter beschikking. De teams en rijders moeten enkele weken op voorhand hun bandenkeuze doorgeven aan Pirelli.

Red Bull had voor het raceweekend in Spanje voor Daniil Kvyat twee setjes van de harde bandencompound gevraagd, vier setjes medium en zeven setjes soft. Toro Rosso bestelde voor Verstappen dan weer één setje van de harde bandencompound, zes setjes medium en zes setjes soft.

Aangezien de bandencompounds door het team besteld worden horen ze bij een specifieke wagen en niet bij een rijder. Wanneer een rijder vervangen wordt, zoals Alonso door Vandoorne in Bahrein, rijdt de vervanger met de bandensetjes die voor de oorspronkelijke rijder en wagen doorgegeven werden. Hetzelfde geldt dus voor een wissel van rijders tussen twee teams.

Max Verstappen moet dus met de bandensetjes van Daniil Kvyat rijden en Kvyat met de bandensetjes van Verstappen. Op onderstaand overzicht van de bandenkeuzes voor de GP van Spanje moet je de namen van Kvyat en Verstappen dus omwisselen.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}