“Verstappen moet naar de ‘oudere’ rijders luisteren”

Volgens teamgenoot Daniel Ricciardo zou Max Verstappen er goed aan doen om wat meer naar de ‘oudere’ F1-piloten te luisteren en hun advies op te volgen.

Max Verstappen behaalde een jaar geleden zijn eerste overwinning in de Formule 1. Tijdens zijn eerste race voor Red Bull wist Verstappen in Spanje meteen te zegevieren.

Tijdens de races nadien kreeg Verstappen echter heel wat kritiek te verwerken op zijn rijstijl. Vooral zijn manoeuvres met de wagen onder het aanremmen voor een bocht zorgden voor heel wat commotie. Heel wat rijders vonden het niet kunnen dat Verstappen ingrijpend en meermaals van rijlijn veranderde om zijn positie te verdedigen. De Nederlander werd nooit bestraft al kwam er later tijdens het seizoen wel een specifieke regel die het zogenaamde ‘moving under braking’ verbood.

Tegelijkertijd is het volgens teamgenoot Ricciardo één van de sterke punten van Verstappen dat hij er steeds voluit voor gaat.

“Hij wil overduidelijk de wagen tot het uiterste drijven en de limiet op te zoeken. Dat is goed,” aldus Ricciardo over het sterke punt van teamgenoot Max Verstappen tegenover ‘Autosport’. “Zijn zwakke punt is volgens mij zijn leeftijd en daar bedoel ik dan niet zijn ervaring binnen de sport mee.”

“Hij racet al lang dus dat is zeker en vast geen probleem. Het gaat eerder over het leven in het algemeen. Hij moet dingen aanvaarden van oudere mensen, net zoals vorig jaar toen er veel te doen was rondom zijn manoeuvres in de remzones.”

Volgens Ricciardo zou Verstappen beter wat meer luisteren naar het advies en de commentaar van de ‘oudere’ rijders.

“Heel wat oudere rijders zouden zeggen: ‘Kijk, we denken niet dat dit correct is’, of zoiets. Max reageert dan van: ‘Ik weet wat ik doe’. Het is sterk dat hij onafhankelijk is maar het is misschien ook zijn zwakte …”

“Dat komt echter met de jaren en hij zal dan misschien een beetje het advies van de oudere rijders weten te appreciëren,” besluit Ricciardo.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer