Verstappen na crash met Ricciardo: “Wie fout was maakt niet uit”

De GP van Azerbeidzjan werd gekenmerkt door een serieuze crash tussen Red Bull-teamgenoten Max Verstappen en Daniel Ricciardo. Verstappen was uiteraard erg teleurgesteld en volgens de Nederlander maakt het weinig uit wie van beide rijders fout was, het eindresultaat voor het team blijft even dramatisch.


“Het is erg teleurstellend voor het team”, zo valt te lezen op de officiële website van Verstappen. “We hebben onnodig veel punten verloren. We hoeven ook niet te praten over wie er fout zat, want we racen uiteindelijk voor het team. Er werken zoveel mensen aan de auto en het is niet goed als dit gebeurt.”

Grote vraag is uiteraard of het Red Bull F1 team sneller had moeten ingrijpen om een aanrijding tussen Verstappen en Ricciardo te vermijden. Volgens Verstappen werd er door hemzelf en Ricciardo echter hard maar fair geracet.

“De slipstream op het rechte stuk was erg sterk en zodra Daniel me voorbij was, kon ik weer dichterbij komen. We zaten dan ook altijd dicht bij elkaar. Voor de crash raceten we hard, maar fair. We gaven elkaar ook de ruimte. Eén keer raakte we elkaars wielen licht, maar dat kan tijdens het racen gebeuren. Wat er later plaatsvond, was echter niet goed. Je mag als teamgenoten gewoon niet met elkaar crashen en we moeten zorgen dat dit niet meer gebeurt.”

Het is niet het eerste incident waarbij Verstappen dit seizoen betrokken raakte. Een aanrijding met je teamgenoot is echter extra pijnlijk en het is dan ook de vraag wat de renstal eraan zal doen om een herhaling van wat in Azerbeidzjan gebeurde te vermijden.

“Daar moeten we samen met het team voor zorgen. Ik geloof niet dat ons niet laten racen de oplossing is, maar we gaan het erover hebben en dan zien we wel wat er gebeurt,” aldus Verstappen, die meent dat er geen problemen zijn tussen hemzelf en Ricciardo.

“Je gaat als coureur natuurlijk voor iedere centimeter en wil wel voor je positie vechten. Natuurlijk ben je niet blij als je als teamgenoten crasht, maar we hebben na de race meteen met elkaar gesproken,” besloot Verstappen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023