Verstappen na problemen in tweede oefensessie: “Er is ruimte voor verbetering”

Max Verstappen blikt met gemengde gevoelens terug op de eerste twee oefensessies op de Red Bull Ring. De Nederlander kreeg af te rekenen met technische problemen en hoopt dat het morgen beter verloopt.


Tijdens de eerste oefensessie slaagde Verstappen erin om de derde tijd te rijden. De tweede oefensessie verliep een heel stuk minder goed.

Verstappen kreeg af te rekenen met een beschadigde vloer en moest uiteindelijk tevreden zijn met de vijfde tijd. De Nederlander hoopt morgen dan ook nog om progressie te boeken.

“Vandaag ging het niet geweldig”, vertelde Max Verstappen na afloop van beide sessies tegenover zijn officiële website. “We komen wat snelheid tekort in de bochten en we weten dat we op de rechte stukken ook wat tijd verliezen. We moeten de auto dus nog wat verbeteren.”

“Ook hadden we een beschadigde vloer. Er brak iets af aan de binnenkant van de vloer, dus ik moest de tweede vrije training rijden met een beschadigde vloer. Het is niet aan de buitenkant van de bocht gebeurd, maar aan de binnenkant door de vibraties. Dat beperkte de downforce van de auto vandaag zeker. Het was toch een oude vloer, dus we zullen er morgen een nieuwe opzetten. Over het algemeen was het vandaag dus niet de beste dag, maar er is nog ruimte voor verbetering.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen