Verstappen na sterke inhaalrace achtste: “Snelheid was goed maar het zat niet mee”

Max Verstappen is na een knappe inhaalrace tijdens de GP van Italië als achtste gefinisht. De Nederlander zijn inhaalrace werd wel gehinderd door een beschadigde voorvleugel in de openingsronde.


“Na de start hoopte het veld zich opeens op. Ik stuurde naar links, maar raakte helaas nog net de achterband van Perez,” vertelt Verstappen over de oorzaak van de schade die hij opliep in het begin van de race en zo valt te lezen op zijn officiële site.

“Vandaar dat ik in de eerste ronde meteen naar binnen moest komen voor een pitstop.”

De racesnelheid zat vervolgens goed, wat er dan weer voor zorgde dat Verstappen een sterke inhaalrace kon rijden.

“Daarna ging het op zich goed. Ik kon me opwerken door het verkeer, maar kwam vast te zitten achter Perez. Het was ook ongelukkig dat na mijn pitstop meteen de virtual safety car kwam, daar hebben we twaalf seconden mee verloren, dat is jammer. Het zat ons de hele race niet mee. Maar qua racesnelheid waren we wel goed onderweg.”

Verstappen is al bij al tevreden over het behaalde resultaat op een circuit dat niet echt bij de Red Bull F1-bolide past.

“Dit was niet ons beste resultaat, maar als je achteraan start op dit circuit, waar andere teams juist sneller zijn, is het gewoon lastiger. Zeker als je vast komt te zitten achter een auto die enorm hard loopt op het rechte stuk.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022