Verstappen na vijfde tijd: “Het was een prima dag”

Max Verstappen blikt tevreden terug op zijn eerste dag van het raceweekend in Monza.

Verstappen slaagde er tijdens de tweede oefensessie in om de vijfde tijd te rijden. Daarmee hield hij teamgenoot Daniel Ricciardo achter zich.

“Over het algemeen was het een prima dag. We wisten vooraf dat we het hier op Monza moeilijk zouden krijgen,” blikt Verstappen terug op de eerste twee oefensessies op vrijdag. “We verliezen te veel tijd op het rechte stuk en rijden daarom met zeer weinig downforce om onze topsnelheid te maximaliseren, maar dat maakt het lastig in de snelle bochten. Het is zoeken naar een goede balans tussen die twee, maar ik denk dat we een goed compromis hebben gevonden. De auto voelt goed aan en ook de lange runs zagen er positief uit. Nu is het aan ons om de auto verder te verbeteren.”

Verstappen testte ook even ‘Halo’ uit op zijn Red Bull-bolide. Volgens Verstappen zijn er nog wel wat aanpassingen noodzakelijk.

“Het is anders. Apart om daar de eerste keer mee te rijden. Het in- en uitstappen zou makkelijker moeten gaan. Er is nog ontwikkeling nodig, maar het was goed om de halo uitgeprobeerd te hebben,” besluit Verstappen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}