Verstappen na zesde plaats: “Ik heb er het beste van gemaakt”

Max Verstappen zit na de GP van Mexico met gemengde gevoelens. De Nederlander finishte als zesde, wat na zijn lekke band in het begin van de race een goed resultaat is, al had hij uiteraard wel andere ambities.


“We hebben het beste ervan gemaakt. Het is natuurlijk niet waar we wilden finishen, maar gezien de omstandigheden was het alsnog een goede race,” zo valt te lezen op de officiële website van Verstappen.

Bij de start liep het immers al mis voor Verstappen. Na een strijd met Lewis Hamilton in de eerste bochten moest Verstappen door het gras en wat later in de eerste ronde was er contact met Valtteri Bottas waardoor Verstappen een lekke band kreeg.

“De start was goed, alleen kwam Hamilton buitenom en ging hij heel diep in bocht twee. Ik kon nergens meer naar toe. Als ik had ingestuurd, zat ik in zijn zijkant, dus ik moest door het gras en ik verloor wat posities.”

“Daarna haalde ik Valtteri in bij de hairpin. Ik denk dat hij met zijn voorvleugel mijn achterband raakte en daarna moest ik dus een hele ronde met een lekke band rijden, waarmee je heel veel tijd verliest.”

Door de zeer vroege pitstop van Verstappen werd zijn strategie volledig omgegooid.

“Ik heb een éénstopper moeten doen met 65 rondes op dezelfde banden, terwijl we eigenlijk een tweestopper hadden willen doen. De degradatie was uiteindelijk iets beter dan verwacht, dus vooraan deden ze ook een éénstopper, maar mijn éénstopper was wel heel lang.”

Desondanks slaagde Verstappen erin om nog een sterke inhaalrace neer te zetten en als zesde over de finish te rijden.

“Ik moest bij het inhalen vaak door het vuil, waarmee ik wel twee seconden per ronde verloor. Ik moest soms van ver inhalen of op een rare plek en dan verloor ik weer wat grip. Maar op een gegeven moment ging het best goed en waren de rondetijden ook prima ten opzichte van de anderen. Alleen als je zo lang door moet rijden op één set banden is er op een gegeven moment geen rubber meer op de band.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022