Verstappen negeert teamorders: “Sainz zou het ook gedaan hebben”

Max Verstappen reed een sterke race en finishte als achtste opnieuw in de punten maar waar na afloop van race vooral over werd gesproken waren de teamorders die Verstappen negeerde.

De race begon niet goed voor Verstappen want de Nederlander bleef stilstaan op de startgrid. Ondanks een ronde achterstand wist Verstappen toch in de punten te finishen, enigszins geholpen door de safety car-fases.

“Ik ben ontzettend blij met dit resultaat, helemaal nadat ik de race met een ronde achterstand ben aangevangen. Mijn snelheid was de hele wedstrijd geweldig. Ik had mooie gevechten en heb echt genoten van de race”, aldus Max Verstappen na afloop tegenover zijn officiële website.

Tegen het slot van de race kreeg Max Verstappen te horen dat hij teamgenoot Carlos Sainz moest laten passeren. Een luidde “Nee!” weerklonk over de boordradio, waarna Verstappen voet bij stuk hield en Sainz niet liet passeren.

“Mijn snelheid was de hele race geweldig. Ik reed weg bij iedereen in het middenveld en liep in op degenen voor me. Ik zag dus geen reden om Sainz te laten passeren. Als het andersom was geweest, zou hij mij ook niet voorbij gelaten hebben”, verklaart Max.

Na afloop van de race liet teambaas Franz Tost verstaan dat Max Verstappen gelijk had dat hij de teamorders negeerde: “We dachten dat Sainz daardoor meer snelheid zou hebben, maar we hadden het mis. Carlos liep nauwelijks in op Max, dus hij had alle recht de stalorder te negeren.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}