Verstappen negende: “Ik heb genoten van de race”

Max Verstappen wist tijdens de GP van Japan opnieuw in de finish te eindigen, daarmee behaalde hij twee belangrijke punten voor Toro Rosso.
Een week geleden was er tijdens de GP van Singapore nog heel wat commotie over de teamorders die Verstappen kreeg en negeerde maar daar was in Japan helemaal geen sprake van.

In Japan kwamen beide Toro Rosso’s veel in beeld en dat omwille van de mooie strijd die beide rijders leverden. Verstappen zag een sterke race uiteindelijk beloond met een puntenfinish.

“Ik heb van de race genoten. Helemaal omdat ik als zeventiende van start ging op een circuit waar inhalen niet eenvoudig is en als negende finishte. We hebben weer een mooie prestatie geleverd”, zei Verstappen tegenover zijn officiële website.

Er viel tijdens de race ook een opmerkelijk inhaalmanoeuvre te noteren waarbij hij en Felipe Nasr tegelijkertijd Jenson Button langs een andere kant inhaalden. De vergelijking met het veelbesproken inhaalmanoeuvre van Hakkinen op Schumacher met in de midden Ricardo Zonta werd uiteraard meteen gemaakt.

“Dat was super. Het deed me denken aan de inhaalactie met Michael Schumacher en Mika Hakkinen, die in 2000 op Spa-Francorchamps Ricardo Zonta tegelijk voorbij gingen.”

Het verschil met toen was dat het nu drie rijders waren die om positie streden, terwijl Zonta destijds gedubbeld werd. Genoten heeft Verstappen overduidelijk, het is echter de vraag of dat ook tijdens de volgende race in Sochi zal lukken.

“Sochi zal moeilijker worden. Op Suzuka hadden we het op de rechte stukken al lastig en in Rusland zijn er nog meer. Maar vorig jaar presteerde Kvyat er wel erg goed. Hopelijk werkt onze auto er goed,” blikt Verstappen al vooruit naar de volgende race.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}