Verstappen niet verrast door aanpassing reglement: “Het is best grappig”

Max Verstappen is niet geheel verrast door de aanpassing van het reglement met betrekking wat wel en niet mag tijdens het remmen. Meer zelfs, Verstappen vindt heel de situatie best grappig.

Er kwam de voorbije maanden veel kritiek op de manoeuvres die Verstappen meermaals deed bij het verdedigen van zijn positie in een remzone. De Nederlander veranderde enkele keren tijdens het remmen plots van rijlijn, wat de andere rijders vaak als “gevaarlijk” bestempelden.

Uiteindelijk besloot de FIA om het reglement te verduidelijken door in het reglement op te nemen dat er tijdens het remmen niet plots van rijlijn mag veranderd worden. Tot voor kort gold vooral de regel dat je een andere rijder niet in gevaar mocht brengen, al was dat uiteraard voor interpretatie vatbaar.

“Indien zoveel mensen klagen dan is het geen verrassing,” antwoordde Verstappen op de vraag of hij verrast was door de aanpassing van het reglement.

Verstappen zei dat hij tijdens de rijdersbriefing zijn standpunt verdedigde maar dat hij vervolgens vooral ook luisterde naar de argumenten van de andere rijders.

“Het is grappig. Ik bedoel, ik was gewoon aan het luisteren, en uiteindelijk heeft iedereen zijn eigen mening.”

“Ik zei enkele dingen maar uiteindelijk maakt het weinig verschil, niet? Ik ben uiteraard voor mezelf opgekomen, voor wat ik correct vond, dat heb ik gedaan,” besluit Verstappen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022