Verstappen ondanks aanrijding op het podium: “Dit voelt geweldig”

Na een moeilijk seizoensbegin slaagde Max Verstappen erin om in Spanje zijn eerste podiumplaats van het seizoen te behalen, een podiumplaats die naar eigen zeggen aanvoelde als een overwinning.


“Als je als vijfde start is dit gewoon heel goed,” zo valt te lezen op de officiële website van Verstappen. “Zoals je weet is het erg lastig om hier in te halen, maar we bleven dicht bij de auto’s voor ons. We hadden natuurlijk geluk met het uitvallen van Kimi, maar we waren ook gewoon sneller. Daarna konden we heel lang doorgaan op de soft band, wat heel positief was. Toen we eenmaal de mediums erop hadden, ging het, ondanks dat akkefietje met de voorvleugel, prima. De banden gedroegen zich erg goed, dus dat gaf ons de derde positie vandaag.”

Verstappen probeerde tegen het slot van de race gewoon zijn derde plaats veilig te stellen tegenover Vettel. Bottas aanvallen was immers toch onmogelijk volgens de Nederlander.

“Ik wist dat ik Valtteri niet meer echt kon aanvallen, tenzij hij problemen kreeg met zijn banden, maar dat had hij niet. Het was dus zaak om die derde plek naar huis te rijden, al moest ik natuurlijk wel blijven pushen met Sebastian achter mij.”

“Ook hoopte ik dat mijn voorvleugel het vol zou houden. Het ziet er niet zo mooi uit, maar het was allemaal in orde. Ik had het meeste last ervan in de snelle bochten, dus toen heb ik op het stuur wat dingen aangepast en toen viel het wel mee. Over het algemeen verlies je iets meer downforce daardoor, dus het is nooit ideaal.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023