Verstappen over Monaco: “Het doel is uit de muur te blijven”

Max Verstappen heeft voor Monaco één doel voor ogen: uit de muur te blijven. Indien dat lukt is volgens de Nederlander een podiumplaats mogelijk.

Verstappen behaalde in Spanje zijn allereerste overwinning in de Formule 1 en dat doet natuurlijk dromen van meer. In Spanje kende de Nederlander natuurlijk ook enige meeval doordat Hamilton en Rosberg crashten, maar op zijn minst podiumplaatsen moeten de komende races mogelijk zijn.

En de volgende race vindt plaats in Monaco, waar Verstappen zelf ook woont. Een reden te meer om daar een goede prestatie neer te zetten.

“Ik hou ervan te racen op stratencircuits als Monaco, omdat je de limiet opzoekt en erg kort langs de muren rijdt. Het geeft je een gaaf gevoel om op de limiet van de auto te rijden en er alles uit te persen,” zo valt te lezen op ‘Verstappen.nl’. “Het is erg lastig om in te halen in Monaco, vorig jaar probeerde ik dat ook en we eindigden in de muur. Dus het belangrijkste is om goed te kwalificeren en van daaruit goed te starten en de auto op de baan te houden! Monaco is ook apart omdat de baan op loopafstand is van de plek waar ik woon, dus het voelt een beetje aan of ik thuis ben gedurende het weekend.”

“Mijn eerste overwinning in Spanje voelde geweldig, ik kan het nog steeds niet geloven! Het was een geweldig weekend, een prachtig resultaat en we zullen zien wat er in Monaco gebeurt. Het doel is om uit de muur te blijven. Als dit lukt kunnen we in de buurt van, of zelfs op het podium eindigen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}