Verstappen over wereldtitels Hamilton: “Hij was op het juiste moment op de juiste plaats”

In een gesprek met ‘Daily Mail’ relativeert Max Verstappen de successen van vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton, die op dit moment op weg is naar een zesde titel.


Afgaande op zijn palmares is Lewis Hamilton de beste rijder in de moderne Formule 1, de Brit heeft al vijf wereldtitels en als alles goed blijft gaan wordt daar op het einde van het seizoen een zesde aan toegevoegd.

Max Verstappen wordt beschouwd als een van de grootste talenten van de jongere garde. Hij wil niets afdoen van wat Hamilton bereikt heeft maar hij plaatst er als kanttekening toch bij dat de Brit ook op het juiste moment op de juiste plaats was.

“Ik heb het grootste respect voor wat Lewis allemaal bereikt heeft,” aldus Verstappen. “Maar je hebt toch ook wat geluk nodig met je team en je moet ook je teamgenoot verslaan.”

“Fernando Alonso had zeker acht, negen titels behaald als hij in het juiste team gezeten had. Hij is een briljante rijder, in de huidige F1 zitten er nog vier a vijf rijders die dat ook kunnen bereiken.”

Of Verstappen zelf een van die rijders is laat hij in het midden maar Sebastian Vettel is er met zijn vier wereldtitels zeker eentje van.

Het Nederlandse wonderkind heeft met zijn team een groot doel.

“Ik wil met Red Bull meerdere wereldtitels winnen en ik geloof erin dat dat mogelijk is. Het team is voor mij net als familie. De nieuwe regels zijn voor iedereen onbekend, wie weet wat de toekomst zal brengen? Ik kan er vandaag niet op antwoorden,” besluit Verstappen.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}