Verstappen positief ondanks problemen op vrijdag: “Het ziet er goed uit”

De oefensessies op vrijdag verliepen voor Max Verstappen niet zonder slag of stoot. Ondanks een paar problemen heeft de Nederlander vertrouwen in de race op zondag.

Vrijdagmorgen ging Verstappen tijdens de eerste oefensessie de baan op met een paar nieuwe onderdelen op zijn RB13. Omdat die updates niet de gewenste resultaten opleverden brak de Nederlander zijn sessie voortijdig af.

“Het tempo van de auto zat goed vanmorgen,” aldus Verstappen gisteren. “We probeerden wat onderdelen met het oog op volgend jaar. Daar had ik echter geen goed gevoel bij en daarom zijn we wat vroeger binnen gebleven. We waren wat uit ons ritme en we hebben niet zoveel rondjes kunnen rijden als we gehoopt hadden, bovendien betekende het ook dat we wat achter liepen op het gebied van de afstelling.”

“In de namiddag hebben we geprobeerd van de verloren tijd in te halen en een goede balans te vinden voor de auto. Dat is niet helemaal gelukt zoals ik het wilde maar uiteindelijk sloten we toch af met de derde tijd, dan kan je wel stellen dat er potentieel aanwezig is. Grip is hier altijd een probleem door het feit dat we hier op grote hoogte zitten maar ik verwacht wel dat dat probleem zal verbeteren als de andere categorieën die hier racen wat rubber op de baan achter laten.”

De dag eindigde met een kapotte MGU-H voor de Nederlander maar daar ligt hij niet wakker van omdat het een oude motor betrof. Hij gaat het weekend dan ook met vertrouwen tegemoet.

“Het tempo van Daniel zag er goed uit en we waren ook de snelste op alle compounds, dat is zeer positief. We beschikken nog steeds niet over de speciale kwalificatiemodus. Ik heb er echter alle vertrouwen in dat we klaar zijn om op zondag een goed resultaat neer te zetten want we hebben een goede race pace,” besluit Verstappen.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print