Verstappen tevreden met derde plaats op de startgrid: “Een goed resultaat”

Max Verstappen strandde tijdens de kwalificatie op de derde plaats, op slechts 67 duizendsten van de pole. Toch is Verstappen erg tevreden.


“Om op deze baan zo competitief te zijn, is een goed resultaat voor ons,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website. “Het is tot nu toe een goed weekend. We zaten er uiteindelijk dicht bij en natuurlijk wil je liever die 67 duizendsten in jouw voordeel hebben, maar het is zo.”

Het Circuit of The Americas veranderde doorheen de kwalificatie ernstig wat de performance betrof. Dat was ook tijdens Q3 volgens Verstappen het geval.

“De baan veranderde een beetje in Q3 en dat was niet in mijn voordeel op de een of andere manier. De achterkant brak iets teveel uit. In de eerste sector waar ik het verschil moest maken, lukte dat niet echt. Dat is natuurlijk jammer, maar in de afgelopen twee Grands Prix, verliep de kwalificatie wel heel goed voor ons. Dit laat zien dat de auto goed werkt.”

Wat de race betreft ziet Verstappen zeker en vast kansen.

“Normaal gesproken zijn we best goed in de race. Vergeleken met vorig jaar zijn we dit keer stukken beter in de kwalificatie. Dit is hoopvol voor zondag, dus laten we zien wat er gaat gebeuren,” aldus Verstappen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022