Verstappen tevreden met negende startplek: “Het hoogst haalbare”

Max Verstappen veroverde tijdens de kwalificatie door de GP van Hongarije de negende plaats op de startgrid, volgens de Nederlander het hoogst haalbare.

Verstappen blikt dan ook tevreden terug op zijn kwalificatie op de Hungaroring.

“Ik ben blij met de negende startplek, dat was vandaag het meeste dat eruit te halen viel”, zei Verstappen tegenover zijn officiële website. “Zeker na de tweede vrije training, toen de auto technische problemen kende. Daardoor heb ik geen lange runs kunnen doen, dus het is afwachten voor de race. Maar Carlos was blij met die afstelling. Ik ga zondag proberen mijn positie te behouden en degene voor me aan te vallen, al zal dat wel lastig worden.”

“Omdat ik vrijdag baantijd heb misgelopen, was het lastig om het beste uit de banden te halen. Je hebt namelijk maar één snel rondje op de zachte banden. Dat was tijdens de laatste vrije training nog zoeken. We zijn de kwalificatie goed begonnen. Ik heb geen foutjes gemaakt en het team heeft telkens kleine veranderingen aan de voorvleugel gedaan. Het ging uiteindelijk best goed en we hebben het maximale eruit gehaald.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}