Verstappen tevreden ondanks missen Q3: “Het ziet er goed uit”

Max Verstappen geraakte in Abu Dhabi niet tot in het laatste deel van de kwalificatie maar de Nederlander is best tevreden.

Tijdens de kwalificatie moest hij nog zijn meerdere erkennen in teamgenoot Carlos Sainz. Vanmiddag mag Verstappen echter van op de elfde plaats op de grid de jacht inzetten naar een puntenfinish.

Uiteraard had Verstappen gehoopt om aan Q3 te kunnen deelnemen maar echt ontevreden is hij ook niet. Punten behoren immers nog steeds tot de mogelijkheden.

“Het ging prima, het ging steeds beter en beter, alleen de laatste run kon ik niet goed voorbereiden doordat er veel verkeer was. Daardoor was de eerste sector niet zo goed,” zei Verstappen na afloop van de kwalificatie tegenover verstappen.nl. “Ik moest Massa voorbij laten die met een snelle ronde bezig was en daardoor kreeg ik iets minder temperatuur in mijn banden. Dan heb je niet het vertrouwen om optimaal aan te remmen voor de eerste bocht. Maar die dingen horen er allemaal bij.”

“We hopen op punten natuurlijk. Maar we staan er niet slecht voor omdat we morgen kunnen starten met nieuwe banden. Dus we moeten proberen om in het begin meteen mensen in te halen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print