Verstappen: “Veel beter kan niet”

Zal Max Verstappen zijn niveau verder zetten in zijn tweede seizoen? Dat was de vraag die vele critici zich afvroegen, want het tweede seizoen in de Formule 1 kan wel eens moeilijker zijn dan het debuutjaar. En wat doet Max Verstappen dan? De jonge Nederlander start morgen als vijfde aan de race, zijn beste resultaat in een kwalificatie.

Max Verstappen start enigszins verrassend als vijfde aan de GP van Australië. De jonge Nederlander startte nog nooit zo ver naar voren aan een race. Het werd voorspeld dat Toro Rosso, met de Ferrari krachtbron van vorig jaar, het erg goed zou doen aan het begin van het seizoen. Maar dat Toro Rosso de grootste belager is van Mercedes en Ferrari werd niet verwacht.

“De kwalificatie was niet verkeerd”, blijft Max Verstappen nuchter. “Tijdens de laatste vrije training ging het nog wat moeizaam. Daardoor besloten we de afstelling te veranderen, wat uiteindelijk zorgde voor dit resultaat.”

Ook de jonge Verstappen heeft zijn mening over het nieuwe (ondertussen veel besproken) kwalificatiesysteem. “Het is een nieuw gegeven voor iedereen. Alles verliep vlot, maar het is allemaal wat moeilijker dan vorig jaar. Je krijgt eigenlijk maar één ronde om een snelle tijd neer te zetten. Er staat dus veel druk op je. Je moet ook veel aandacht schenken aan je positie op het circuit. Je moet op het juiste moment op de baan zijn. We beslisten om wat later de baan op te komen om uit de drukte te blijven. Dat pakte uiteindelijk goed uit voor ons.”

Resultaat: een geweldige vijfde plaats voor de Toro Rosso rijder. Verstappen weet wel dat het moeilijk wordt om nog op te schuiven. Voor de jonge Nederlander starten immers beide Mercedes en Ferrari rijders. “Ik probeer me neutraal op te stellen. Normaal gezien stellen we onszelf het doel om nog wat plaatsen op te schuiven in de race, maar vanaf de vijfde plaats wordt dat moeilijk”, zegt hij met een lach. Het pleziert de Nederlander dat er maar vier rijders voor hem starten, waaronder drie wereldkampioenen: “Ja, dat is beter. We komen in de buurt.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print