Verstappen: “Vettel betaalt de prijs voor het risico dat hij nam”

Het was opnieuw een teleurstellende race voor Max Verstappen. De Nederlander raakte bij de start betrokken bij een crash, waardoor zijn race er meteen op zat. Verstappen is niet te spreken over het ‘risico’ dat Vettel nam, een risico waarvoor Vettel cash betaalde.

“Ik ben al afgekoeld,” vertelde Verstappen nog tijdens de race en valt te lezen op zijn officiële website. “Wat kan je er aan doen als je ‘gesandwicht’ wordt?”

“Ik denk dat het op de beelden heel duidelijk was wat er gebeurde. Ik was in de tweede versnelling iets beter weg dan Vettel. Hij keek naar links en hij wilde mij afknijpen, maar ik denk dat hij niet zag dat Kimi daar nog zat. Ook al is dat het verhaal, als je voor het wereldkampioenschap gaat, dan moet je niet zulke risico’s nemen.”

“Wat verwacht je? Dat ik dan ineens op de rem trap? Vervolgens gaan ze mij afknijpen. Ze weten ook dat de achterbanden breder zijn dan de voorbanden, dus ik kan niet weg. Met z’n drieën kwamen we tegen elkaar aan en hierdoor ging mijn ophanging kapot. Daarna remde ik voor de eerste bocht aan. Kimi had geen banden meer aan zijn auto, dus hij knalde er nog eens vol in en dan is het helemaal over.”

Verstappen reageerde verder erg gelaten op de zoveelste tegenvaller dit seizoen.

“Het is niet top, maar wat kan je er aan doen. Het is natuurlijk niet mijn jaar en dat is nu weer gebleken. Je moet gewoon positief blijven. Het was een goed weekend, alleen de race weer niet. Maar de snelheid is er wel,” besloot Verstappen.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print