Verstappen: “Vettel die zijn podium verliest is een klein beetje gerechtigheid”

Max Verstappen is van mening dat er een klein beetje gerechtigheid is geschied door het feit dat Vettel zijn podiumplaats verloor.

Sebastian Vettel kreeg voor een verdedigend manoeuvre tegenover Daniel Ricciardo een tijdstraf van tien seconden. Die bestraffing volgde echter pas enige tijd na afloop van de race, waardoor Vettel aanvankelijk wel als derde op het podium mocht.

Die voorlopige podiumplaats kwam er dan weer doordat Max Verstappen een tijdstraf van vijf seconden had gekregen omdat hij een bocht had afgesneden terwijl hij probeerde voor Vettel te blijven.

Verstappen stond zelfs in de wachtruimte klaar om naar het podium te gaan maar daar kreeg de Nederlander plots te zien dat hij slechts vijfde was. Flink balen voor Verstappen, die in de bestraffing van Vettel een kleine vorm van rechtvaardigheid ziet.

“Ik denk dat het een beetje een vorm van gerechtigheid is dat de stewards besloten om Sebastian te bestraffen,” zei Verstappen in een reactie op de bestraffing van Vettel. “Het was overduidelijk een verkeerd manoeuvre dat volgens de regels bestraft dient te worden.”

Het waren diezelfde regels die tot voor twee races onduidelijk waren. Daardoor kwam Verstappen er zelf telkens zonder bestraffing vanaf wanneer hij, terwijl hij zijn positie probeerde te verdedigen, een beweging maakte onder het remmen.

Daar waar Verstappen iedere keer de kritiek wegwuifde en zei dat hij in zijn recht was omdat er geen bestraffing volgde, zegt Verstappen nu dat de regels simpelweg gevolgd dienen te worden.

“Zo lang we de regels volgens zullen er na elke race niet opnieuw frustraties zijn. Ik ben echt blij voor Daniel dat hij uiteindelijk op het podium eindigt en dat na een sterke prestatie. Het is een uitstekend resultaat voor het team,” besluit Verstappen.

Verstappen begrijpt tot slot ook niet waarom hij wel bestraft werd en Hamilton niet, terwijl ook Hamilton tijdens de start de eerste bocht afsneed.

“Toen ik tegen het einde van de race van de baan ging was dat gelijkaardig aan wat Lewis tijdens de eerste ronde in de eerste bocht deed. Hij ging van de baan en volgens mij had hij daardoor een voordeel. Ik had zelfs geen voordeel. Ik begon met een voorsprong te remmen en toen ik uit de bocht kwam was die voorsprong dezelfde. Ik begrijp de bestraffing dan ook niet,” aldus Verstappen.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022