Verstappen: “Vierde of vijfde wordt tijdens de race het hoogst haalbare”

Voor Max Verstappen was het een teleurstellende kwalificatie. De Nederlander reed de vierde tijd en zal door zijn gridpenalty als negende aan de race beginnen.


Verstappen was tijdens de kwalificatie maar liefst zeven tienden trager van polesitter Charles Leclerc. De Nederlander moest na afloop dan ook toegeven dat Red Bull in Rusland gewoonweg niet competitief genoeg is.

“Er zit niet meer in,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website. “We verliezen te veel op het rechte stuk en in de laatste sector waren we deze keer niet top. Het begon harder te waaien en dat gaf ons gewoon meer problemen aan de achterkant van de auto.”

Op vrijdag zag het er voor Red Bull tijdens de oefensessies een heel stuk beter uit maar dat kwam omdat Ferrari volgens Verstappen toen nog niet voluit ging.

“Toen had Ferrari haar motoren nog niet opgeschroefd,” aldus Verstappen. “We hadden toen dezelfde snelheid op het rechte stuk, maar daar verliezen we vandaag, alles bij elkaar genomen, meer dan een seconde. Daar kun je niks aan doen. Om je dan toch nog tussen de Mercedessen te plaatsen, is het beste dat we vandaag hebben kunnen doen.”

Wat de race betreft verwacht Verstappen dat hij van op de negende plaats hoogstens vierde of vijfde kan finishen.

“Ik denk dat als we naar een vierde of vijfde plek terug kunnen rijden, we het goed hebben gedaan. Ferrari is te snel en Lewis start verder naar voren op een andere strategie, dus ik verwacht ook niet de strijd met hem aan te gaan.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022