Verstappen: “Volgend jaar zal ik nog beter zijn”

Max Verstappen, die dit seizoen veel indruk maakt bij Red Bull, zegt volgend jaar nog beter te zijn in de strijd met zijn teamgenoot Daniel Ricciardo. De Nederlander zal zich dan immers comfortabeler voelen binnen het team.

De nog maar 18-jarige Max Verstappen stapte razendsnel de Formule 1 binnen. Na een jaar Formule 3, mocht de Nederlander meteen naar Toro Rosso. Begin dit jaar werd hij gepromoveerd naar Red Bull. Tijdens de eerste vier races van het seizoen, toen hij nog voor Toro Rosso reed, merkte hij het verschil om reeds ervaring te hebben met een gelijkaardige wagen op een circuit. Hij zegt dan ook dat dit volgend seizoen merkbaar zal zijn bij Red Bull.

“Het belangrijkste is om steeds jezelf te blijven en te focussen op wat beter kan”, zegt Verstappen tegenover F1i. “Het was de vijfde keer dat ik in de Red Bull stapte toen ik mijn eerste race won. Alles was nog zo nieuw. Zelfs de procedures waren compleet nieuw. Tijdens de race gebruikte ik niet al het potentieel van alle mogelijke hulpmiddelen.”

“Ik leer dus nog steeds bij. Ik blijf steeds verbeteren, niet alleen qua snelheid, maar alles wat er omheen draait. Alle kleine dingen moeten samenvallen om een tiende te winnen. Het rijden is geen probleem. Ik weet nu immers hoe ik met de wagen moet rijden. Van nu af aan is het enkel ervaring opdoen.”

“Het probleem momenteel is dat ik geen data heb van mezelf van vorig seizoen bij dit team. Ik moet me dus baseren op oude data. Tijdens de eerste vier races van het seizoen bij Toro Rosso wist ik wat te doen. Ik had alles immers al ervaren in het voorgaande jaar. De wagen is immers niet veel veranderd.”

“Bij Red Bull is alles nieuw. Het team geeft je een zekere richting en in die richting werk je verder. Wanneer je data hebt van het voorgaande jaar, dan kan je een andere richting kiezen. Want je weet hoe de wagen aanvoelt op een zeker circuit. Voor mij zal dit enkel maar verbeteren. Als ik volgend jaar terug kom, dan is het een nieuwe wagen, maar je hebt een beter gevoel over de wagen. Dat zal zeker helpen.”

Een leuk weetje is dat Max Verstappen vijf punten beter doet dan Daniel Ricciardo sinds de twee rijders teamgenoten zijn bij Red Bull.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}