“Verstoord tweedaags schema is goede oefening voor F1-toekomst”

Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur bekijkt het positief en hij stelt dat het beperkte programma in Suzuka nuttig kan zijn met het oog op de toekomst.


De supertyfoon Hagibis heeft ervoor gezorgd dat het raceweekend in Suzuka beperkt werd tot enkel het noodzakelijke. Door het annuleren van de derde oefensessie bijvoorbeeld, moeten de teams zorgen dat ze hun zaakjes op kortere tijd op orde hebben.

De laatste tijd doen er veel geruchten de ronde over de hervorming van de raceweekends in de toekomst, het ene voorstel is daarbij al wat spectaculairder dan het andere. Dat er iets zal veranderen staat echter als een paal boven water en Vasseur vindt dit speciaal raceweekend al een mooie kans om er lessen uit te trekken.

“Ik denk dat de veiligheid primeert en het heeft waarschijnlijk geen zin om de toeschouwers te vragen om naar het circuit te komen en dan in een grote puinhoop terecht te komen,” zei Vasseur, die de beslissing van de organisator om de procedure de zaterdag te schrappen volledig steunde.

“Gisterenavond hebben we daar eerlijk gezegd al nagedacht over de planning en het programma van de ploeg.

“Oké, het zal het programma veranderen, maar ik denk dat we ons een weekend kunnen permitteren met twee oefensessies. Misschien wordt het een goede oefening voor de toekomst.”

Cyril Abiteboul, teambaas van Renault, vergelijkt het geaccidenteerde raceweekend in Suzuka met de Formule E.

“Het is al eerder gebeurd en het zal in de toekomst ook gebeuren”, zei de Fransman. “Er is genoeg tijd op zondag om zowel de kwalificatie als de race uit te voeren.

“Ik denk dat het ons misschien een indruk zal geven van de Formule E, misschien een klein beetje, dus geen slechte zaak.”

Bij Ferrari geeft teambaas Mattia Binotto mee dat het de zaken wel wat ingewikkelder maakt maar dat de veiligheid boven alles primeert.

“Ten eerste vind ik het spijtig voor de fans, maar het is een respectabele beslissing, veiligheid staat voorop,” zei Binotto.

“Wat de programma’s betreft, is het nu zeker een stuk intenser. We slaan zeker één sessie over, namelijk de derde oefensessie.”

“Het is ingewikkelder maar zeker een grote uitdaging. Ik ben er echter vrij zeker van dat het een goede show en spektakel op zondag zou moeten zijn.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022