“Vertrek van Luca di Montezemolo is zoals de dood van Enzo Ferrari”

F1-Paus Bernie Ecclestone heeft het vertrek van Luca di Montezemolo bij Ferrari vergeleken met de dood van Ferrari-oprichter Enzo Ferrari.
image
Na weken van geruchten kwam gisteren plots het bericht dat Luca di Montezemolo dan toch Ferrari verlaat. In de F1-paddock zorgt dat uiteraard voor de nodige commotie en ondertussen reageerde ook Bernie Ecclestone op zijn eigenste manier op het nieuws.

Luca di Montezemolo stond gedurende 23 jaar aan het hoofd van Ferrari en veel mensen in de Formule 1, alsook F1-fans, hebben nooit iemand anders dan Luca di Montezemolo aan het hoofd van Ferrai gekend.

Ecclestone en Luca di Montezemolo hebben vaak met elkaar in de clinch gelegen. Vooral over de toekomst van de Formule 1 en welke richting de sport moest uitgaan waren ze het oneens. Ecclestone betreurt echter het vertrek van Luca di Montezemolo en vergelijkt zijn vertrek zelfs met de dood van Ferrari-oprichter Enzo Ferrari in 1988.

“Ik heb Luca voor de eerste keer ontmoet in 1973. Dus ja, het is erg jammer. We gaan hem missen,” zei Bernie Ecclestone tegenover Reuters. “Zijn vertrek betekent voor mij hetzelfde als de dood van de heer Enzo. Hij is Ferrari geworden. Wanneer je hem ziet, dan zie je Ferrari. Je ziet niets anders, je ziet Luca niet.”

Ook voormalig FIA-President Max Mosley reageerde reeds op het vertrek van Luca di Montezemolo. Volgens Mosley eindigt met het vertrek van Luca di Montezemolo een tijdperk bij Ferrari en in de Formule 1.

“Ik vermoed dat we het einde van een tijdperk in de Formule 1 naderen. Luca toch, het begon toen we allemaal nog zo jong waren. Maar om eerlijk te zijn is Ferrari nooit meer hetzelfde geweest sinds het vertrek van Jean Todt. Indien ze opnieuw races willen winnen moeten ze een nieuwe schitterende manager weten te vinden,” aldus Mosley.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}