“Vertrek Vettel een groot verlies voor Red Bull”

Helmut Marko heeft tijdens een interview met de Duitse zender RTL laten weten dat hij het vertrek van Sebastian Vettel als een groot verlies voor Red Bull ervaart.
image
Helmut Marko, adviseur bij Red Bull Racing, heeft tijdens een interview met RTL laten verstaan dat hij uiteraard op de hoogte was van de aankondiging dat Sebastian Vettel het team zou verlaten. Marko is enigszins teleurgesteld, maar begrijpt ook wel de beslissing van Vettel, die een nieuwe uitdaging zoekt.

“We hebben erover gesproken. We hadden zeer succesvolle jaren gekend en uiteindelijk volgde de beslissing dat Sebastian een nieuwe uitdaging wou. We begrijpen dat en zijn in een goede verstandhouding uit elkaar gegaan,” aldus Marko tegenover de Duitse zender RTL.

Toen RTL en Niki Lauda bij Helmut Marko probeerden te weten te komen wat die nieuwe uitdaging van Vettel inhield, bij welk team hij gaat rijden, had Marko het volgende antwoord klaar: “Niki is de specialist, hij weet in de F1-paddock bijna alles.”

Aangezien Red Bull Kvyat bevestigde als tweede rijder bij Red Bull en Daniel Ricciardo dit seizoen eveneens uitblinkt bij Red Bull, zal er van de wissel tussen Alonso en Vettel geen sprake zijn. Bij RTL wou men echter weten of Red Bull er daadwerkelijk over nagedacht heeft op Alonso voor het team te laten rijden.

“Natuurlijk hebben we er over nagedacht, maar zo lang we zelf een succesvol programma voor jonge piloten hebben, zou dat haaks staan op onze algemene gedachte. Daniel Ricciardo toont dit seizoen nogmaals aan dat ons programma succesvol is.”

Helmut Marko ziet het vertrek van Sebastian Vettel echter als een groot verlies voor het team.

“Natuurlijk is het een groot verlies voor Red Bull wanneer een viervoudig wereldkampioen je team verlaat,” aldus Marko.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}