Vettel “beetje verdrietig” over het verdwijnen van grid girls

Sinds de start van het huidige seizoen is er geen sprake meer van de zogenaamde grid girls en de traditieman in Sebastian Vettel vindt dat spijtig.


Langzaam maar zeker begint Liberty Media meer en meer zijn stempel te drukken op de Formule 1. Vanaf dit seizoen zijn er geen grid girls maar in de plaats daarvan hebben we grid kids gekregen en de races starten tien minuten voorbij het uur.

Volgens Liberty Media staat het vrouwelijk schoon, dat al sinds jaar en dag aanwezig is op de startgrid van een F1-race, haaks op de waarden waar zij voor staan en op de moderne sociale normen.

Het verlaten van het startuur van de race op zondag moet bepaalde tv-zenders beter in staat stellen om de spanning naar de race op te bouwen.

In 2015 werden de grid girls al eens vervangen door mannelijke modellen tijdens de GP van Monaco en daar liet Vettel zich destijds ook al kritisch over uit. Nu vraagt hij zich ook luidop af waarom de meisjes nu permanent moeten wijken maar tegelijkertijd laat hij ook optekenen dat het voor hem eigenlijk niet zoveel uitmaakt.

“Ik ben een traditieman en ik hou graag vast aan bepaalde dingen,” aldus Vettel. “Er zijn veel dingen waarin ik niet gespecialiseerd ben en die ik bijgevolg ook niet hoef te begrijpen.”

“Ik ben een beetje in de war waarom de races nu tien minuten later starten en waarom er geen grid girls meer zijn, maar daarbuiten zijn er nog niet zoveel veranderingen. Vanuit het oogpunt van de rijders is er duidelijk nog niet veel veranderd,” besluit Vettel.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023