Vettel de enige op het podium die een tweestop strategie reed

Vettel kon geen vervolg aan zijn zegereeks geven door hoogst waarschijnlijk een verkeerde pitstopstrategie. Hij was de enige van het podium die op een twee stop strategie de race heeft uitgereden.
“We hebben waarschijnlijk te hard geprobeerd om aan die twee stops vast te houden” zegt Vettel tijdens de persconferentie, “de middelste stint zou wat langer moeten geduurd hebben en dan krijg je plots de harde banden eronder en zag ik Lewis dichter en dichter komen. Het had geen zin een harde strijd te voeren, ik heb zolang mogelijk verdedigd zonder te veel tijd te verliezen en dat de achterliggers nog dichter zouden komen.”

“We hebben wat vergissingen gemaakt en we hadden wat problemen, maar toch zijn we tweede geëindigd en ben ik zeer tevreden. We hebben veel geleerd vandaag. Ik ben de enige op het podium met een tweestop strategie en zeker iets dat we moeten bekijken.”

Christian Horner is er niet van overtuigd dat het een verkeerde keuze was. Hij zei tegen de BBC dat Red Bull iets ‘anders’ had moeten doen dan McLaren na de start. Als ze dezelfde strategie hadden gekozen, zouden waarschijnlijk zowel Lewis als Button voor Vettel geëindigd zijn.

Maar naast de strategie, zijn er nog meer zaken die onderzocht moeten worden bij het team. Vettel gaat daar zelf ook niet geheel vrijuit. Hij vertrok van op de pole, maar werd onmiddellijk ter plaatse gelaten door de twee McLarens.
En ook het KERS probleem is nog steeds iets wat het team duidelijk parten speelt. Tijdens de race was er ook een communicatieprobleem waardoor berichten vanuit de cockpit over de boordradio doorgeven niet meer lukte.

Het team heeft nu drie weken de tijd om het KERS probleem onder controle te krijgen, maar de anderen zullen ongetwijfeld ook niet stilzitten.

a:1:{s:9:”file_name”;s:35:”GEPA_full_1032_GEPA-16041199023.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print