Vettel: “De F1 heeft in Hongarije een slecht voorbeeld gegeven”

Sebastian Vettel is van mening dat de stewards een verkeerde beslissing hebben genomen om de pole positie van Nico Rosberg te behouden tijdens de GP van Hongarije. Hij voegt daaraan toe dat het een slecht voorbeeld is voor de jonge generatie rijders.

Nico Rosberg werd onderzocht na het zetten van de snelste middelste sector tijdens de kwalificatie voor de GP van Hongarije, toen er dubbel gele vlagen werden gezwaaid. Uit het onderzoek bleek dat Rosberg 30 meter eerder remde dan de ronde ervoor en de bocht 20 km/u trager nam. Daarbij verloor hij een tiende van een seconde,

Het incident zorgde voor vele debatten onder de rijders. Andere rijders, die ook door de dubbele gele vlaggen moesten, moesten immers hun ronde staken. Sebastian Vettel zegt dat het voorval een slecht voorbeeld is voor de rest van de motorsport.

“Het slechtste van allemaal is dat wij een voorbeeldfunctie hebben”, zegt Vettel. “Volgende week zal er ergens een kart race zijn. Als er dubbel geel wordt gezwaaid omdat iemand van de baan ging, dan zullen de kinderen denken: ‘Ik moet niet veel gas lossen, want in de F1 is het ook prima.’ Daarom keur ik het niet goed.”

“In het verleden hadden we de technologie niet om elk deel van het circuit te timen. Toen was er enkel sector één, twee en drie. De regel was dat je je tijd niet mag verbeteren wanneer er gele vlaggen waren in een bepaalde sector. Dubbel geel betekende dat je je moest voorbereiden om te stoppen. Wanneer je maar 2 of 4 km/u trager gaat of je remt wat vroeger om een halve tiende te verliezen, dan denk ik niet dat je je voorbereid om te stoppen. Dit is één van de dingen die we proberen te verbeteren om het eerlijk te maken.”

“Volgens mij is het erger geworden”, gaat Vettel verder. “We hebben er al veel discussies over gehad en in het verleden was het duidelijk dat je niet mocht verbeteren bij een gele vlag, maar nu mag het wel. We moeten bespreken hoeveel we van het gas moeten. We moeten ook denken aan de mensen die hun best doen om het circuit opnieuw veilig te maken. Daarnaast moeten we denken aan onze voorbeeldfunctie. We hebben geen goede beurt gemaakt tijdens de kwalificatie in Hongarije.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}