Vettel: “De voorbije races veranderen niets aan mijn beslissing om de F1 te verlaten”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Viervoudig F1-kampioen Sebastian Vettel reed de voorbije races erg sterk. Bij de fans ontstond opnieuw het gevoel dat het daardoor extra jammer is dat Vettel de Formule 1 gaat verlaten maar Vettel zelf laat verstaan dat de recent sterke prestaties niets aan zijn beslissing zullen veranderen.

“Ik heb geen enkele reden om me in te houden,” aldus Vettel volgens ‘motorsport.com’. “Ik verander niet, ik ga nergens geen, ik zeg wat ik denk. Er is niets veranderd in vergelijking met vorig jaar.”

De voorbije races wisten Sebastian Vettel en Aston Martin betere prestaties neer te zetten. Wanneer Vettel wordt gevraagd of hij daardoor spijt heeft van zijn beslissing om vaarwel te zeggen laat hij verstaan dat dit zeker niet het geval is.

“Ik heb erg lang en goed over deze beslissing nagedacht,” aldus Vettel. “Ik vind het een beetje jammer dat onze performance zo wisselvallig is.”

“Ik zie de voordelen van emoties die erg snel en hoog oplopen en dan weer afkoelen, dit in plaats van steeds hetzelfde gevoel, maar alles gaat wat te snel.”

“We creëren veel te snel een hype en dat doen we erg vaak. Neem bijvoorbeeld de vergelijking tussen mijn laatste races en het midden van het seizoen. Het is echt iets algemeen.”

“Maar ja, ik heb zeker en vast genoten van de voorbije twee races, zeker meer de voorbije races dan het middelste deel van het seizoen, maar ze hebben geen invloed op mijn beslissing.”

“Het is gewoon iets dat ons doet eraan herinneren waarom we zo van deze sport houden, waarom ik zo van deze sport hou.”

“Ik heb geweldige races gereden en ik heb er echt van genoten, maar ik heb ook races gekend waarvan ik niet zo genoten heb en waarvan ik na vijf ronden hoopte dat de finishvlag er al zou zijn.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner