Sebastian Vettel dolblij met polepositie: “Het was intens”

Sebastian Vettel had na afloop van de kwalificatie een brede glimlach op zijn gezicht. Niet te verwonderen want de Duitser had net de polepositie veroverd tijdens wat hij een “intense kwalificatie” noemde.

“Het was redelijk intens,” zei Vettel meteen na afloop van de kwalificatie. “Ik was erg blij met mijn eerste run in Q3 maar ik gooide alles weg in de laatste bocht.”

Het was inderdaad een fout in de laatste bocht die ervoor zorgde dat niet hij maar wel teamgenoot Kimi Raikkonen met de voorlopige besttijd achter zijn naam stond. Tijdens zijn tweede run slaagde Vettel er echter nog in om de absolute besttijd te laten noteren en de polepositie te veroveren.

“Ik ben erg blij dat mijn tweede run in Q3 goed verliep. Ik wist dat ik in de laatste bocht van die laatste kerbstone moest wegblijven. Vervolgens probeer je uiteraard te zien wat de anderen doen. De wagen was heel het weekend erg sterk en ik kijk dan ook uit naar morgen.”

Vandaag worden er echter nog geen punten uitgedeeld, dat beseft ook Vettel.

“Het voelt goed momenteel maar morgen is een ander verhaal. Het is een zeer lange race. We hebben al gezien dat het erg moeilijk is om de banden goed te houden.”

“Ik was snel, dat helpt meestal maar laat ons zien wat er gebeurt wanneer de lichten uitgaan,” besloot Vettel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print